Klant aan het woord: Martin van der Kooij

Mijn naam is Martin van der Kooij en ik woon sinds 2000 met mijn vrouw Klaziena in Nieuwe Pekela. Toen onze kinderen éen voor een voor een uitvlogen, bedachten we dat het misschien handiger zou zijn een appartementje voor ze te kopen. Zo kwamen we in 2006 in Beijum uit, waar Bakker, Blok Letens, de voorloper van ONS Makelaars,  een aantal woningen voor een voormalige huurcorporatie in de verkoop had. Dat was meteen bingo. Onze dochter heeft er aantal fijne jaren gewoond en toen ze trouwde en verhuisde wilden we het weer verkopen.

Maar dat liep anders. De huizencrisis begon nog maar net en de makelaar stelde voor het appartement te verhuren tot de markt weer aantrok. Daar was ik eerst wat huiverig voor. Hoe kom je aan huurders en hoe schat je in of ze betrouwbaar zijn? En hoe stel je een sluitende huurovereenkomst op?

We hebben toen besloten de verhuur ook via ONS Makelaars te laten lopen en achteraf gezien was dat een gouden greep, ook financieel gezien. We hebben in de loop der jaren een vijftal huurders gehad waarmee we  stuk voor stuk een probleemloze relatie hadden. Wij zijn nu allebei gepensioneerd en toen de laatste huurder onlangs een andere woning betrok en we merkten dat de markt weer aantrok leek dat ons hét moment om ons pand weer te koop te zetten.

Uiteraard bij het ons inmiddels zo vertrouwde makelaarskantoor en de medewerkers, want ze wisten altijd meteen de juiste zaken op de juiste tijd uit te voeren en we voelden ons zeer thuis met ons huis.

Veel zaken kun je tegenwoordig zelf regelen en ik was daar altijd als de kippen bij. Maar voor ons was ONS Makelaars al die jaren toch wel de kip met het gouden ei. En als we over een aantal jaren ons eigen huis in de verkoop zetten zullen we ongetwijfeld weer aankloppen, ongeacht hoe de markt op dat moment is.