Klant aan het woord: Hans van der Horn

Vertel eens.. wie ben je? 

Mij naam is Hans van der Horn. Ik woon alleen, ik werk in het UMCG als arts in opleiding tot neuroloog. Onlangs heb ik een woning gekocht bij ONS Makelaars, Hypotheken en Verzekeringen. Op 4 januari kreeg ik de sleutel, heel fijn zo’n start van het nieuwe jaar! Ik woonde in een huurwoning. Een tijdje geleden ging mijn relatie uit, vandaar de keuze voor een huurwoning. Maar huren is vrij prijzig, helemaal in m’n eentje. Vandaar dat ik op zoek ging naar een koopwoning.  

Wat voor huis zocht je precies? 

Ik zocht een huis waar praktisch niets aan hoefde te gebeuren, niet te ver van het UMCG en het liefst een appartement zonder tuin in een gezellige, maar rustige buurt. Ik keek er erg naar uit om een huis te hebben dat helemaal van mezelf is en waar ik een beetje tot rust kan komen na inspannende werkdagen. 

En, is dat gelukt, een klusvrij huis?

Ik vind het heerlijk om de woning in te richten, helemaal naar mijn eigen smaak. Zodra de woning leeg is zal ik gaan kijken of er her en der nog een likje verf nodig is, en dan ga ik waarschijnlijk iemand inhuren om dat te doen. Verder hoeft er niets aan te gebeuren.

Hoe kwam je bij ONS terecht? 

Via een bekende kwam ik in contact met ONS. Het contact, telefonisch en via de email, met het kantoor heb ik als fijn ervaren. Er werd altijd snel gereageerd, boodschappen werden goed doorgegeven aan de makelaars en ik werd snel teruggebeld of gemaild. Wat ik ook fijn vond is dat het hypotheek advies en het afhandelen van alle administratieve zaken, via een hypotheekadviseur kon lopen die in hetzelfde kantoor zit (Hypotheekshop). De lijntjes tussen hypotheekadviseur en makelaars waren hierdoor erg kort, wat erg praktisch was. 

Beviel het goed en konden ze je helpen met het maken van je keuze? 

Ik heb de begeleiding van Harry en Thom, als zeer prettig ervaren. We hebben talloze huizen bekeken en ik heb mij altijd erg goed geïnformeerd gevoeld. De makelaars waren geduldig, en konden mij goed de voor- en nadelen over een huis vertellen. Ze wisten ook goed in te schatten wat een huis echt waard was, en wanneer ik beter kon afzien van een bod. Hierdoor heb ik een afgewogen keuze kunnen maken. Ook wisten de makelaars gunstige bezichtigingen te regelen, wat heeft geresulteerd in het kunnen kopen van mijn nieuwe woning (ik kon namelijk als eerste kijken en een bod uitbrengen).